Jure Novak: Zato sem srečen

Novi datumi!

v Slovenščini: 8. oktober 2013, Glej
in English: Octpber 12-14th, 2013, Cafe Budapest Festival


Foto: Urška Boljkovac, Janko Oven.

“[…] tematizira depresijo v sodobnem času, […] se spretno giblje na robu med ironijo, resnico, humorjem in dejstvi. Opozarja na srečo kot imperativ, ki nam ga vsak dan vsiljuje družba z bleščečimi podobami nasmehov medijskega sveta. Interaktivni performance Jureta Novaka torej v celoti opravi svoje delo, ter na inovativen način spregovori o temi, ki večinoma ostaja zamolčana.”

– Radio Slovenija 1

“Medtem ko družba zagrize v sveže pripravljeno specialiteto, jo poplakne z vrhunskim vinom in se poskuša prepustiti kulinaričnemu razvajanju, gostitelj neumorno vztraja v pripovedovalskem primežu in čutnost okusa se neokusno sprijema z opisi operativnih metod, agresivnih terapij, namestitve možganske proteze in trajnega, parazitsko čudaškega počutja. […] Človek je nemočen in zbegan, ampak obrok je še vedno slasten in vino nadvse žlahtno.”

– Delo

“Dramaturško prečiščena (Urška Brodar) predstava s funkcionalno premišljenimi prizori taktično zavija gledalca v suspenze in ovinke interno gledaliških in ideološko pravovernih citatov.”

– Dnevnik

Slovensko, srbohrvaško, angleško.

Ljubljana, Veles, Subotica, Maribor.

Glej.